Structured data

Structured data helpt zoekmachines webinhoud te begrijpen voor betere zoekresultaten.

Betekenis: Structured data

Heb je ooit gewonderd hoe zoekmachines zoals Google zo vlotjes relevante informatie opduiken wanneer je iets opzoekt? Dat is vaak te danken aan structured data. Simpel gezegd is structured data informatie op een website die op een gestructureerde en voorspelbare manier is georganiseerd, zodat zoekmachines het eenvoudiger kunnen verwerken en begrijpen. Denk aan een menukaart in een restaurant, waar de voorgerechten, hoofdgerechten en desserts netjes zijn gescheiden. Zo presenteert structured data informatie op webpagina's op een manier waardoor bijvoorbeeld Google meteen snapt wat het is en het in de juiste context kan plaatsen.

Met structured data kan je zoekmachines vertellen dat bepaalde tekst op je website een productnaam, review, evenement of iets anders specifieks is. Dit helpt bij het verbeteren van de weergave van je website in de zoekresultaten, vaak met rijke snippets zoals sterrenbeoordelingen, prijzen of beschikbaarheid. Kortom, het is een onmisbaar hulpmiddel voor elke slimme marketeer die wil dat zijn content uitblinkt in de eindeloze zee van zoekresultaten op het internet!

Omdat structured data zo belangrijk is voor SEO, hebben velen het omarmd en geïntegreerd in hun website-ontwikkeling. Van grote e-commerce platformen tot kleine blogs, het gebruik van structured data is verspreid over allerlei soorten websites. Dus als je wilt dat je website opvalt, zorg er dan voor dat je structured data toevoegt aan je pagina's!

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!