Crosschannel

Crosschannel marketing verbindt verschillende kanalen om een uniforme klantbeleving te bieden en verhoogt zo merkbetrokkenheid.

Betekenis: crosschannel

Stel je voor, je bent bezig met een speurtocht waarbij je hints kunt vinden op verschillende plekken - in het park, bij een monument of zelfs in een lokaal café. Crosschannel marketing is net zo'n speurtocht, maar dan voor klanten. Het is de kunst van het consistent en naadloos promoten van producten of diensten over meerdere kanalen heen. Bedrijven gebruiken deze strategie om hun publiek te bereiken via het web, in fysieke winkels, via mail, op sociale media en meer.

Bij crosschannel marketing draait alles om het creëren van een samenhangende klantervaring, ongeacht het platform waar de klant mee in aanraking komt. Het ultieme doel? Een boeiende dialoog voeren met potentiële klanten, waar ze zich ook bevinden. Het maakt niet uit of ze online snuffelen op hun laptop of bladeren door producten in de winkel, ze ervaren een uniform merkverhaal dat ze verleidt tot een aankoop. Klinkt als een uitgekiende benadering, toch?

Maar crosschannel gaat niet alleen over verkopen. Het is een kans voor merken om echt te luisteren naar wat klanten zeggen en op basis daarvan persoonlijke en relevante ervaringen te bieden. Data is hierbij de schatkaart die merken gebruikt om te ontdekken welke benadering het beste werkt voor welk kanaal, en hoe verschillende kanalen elkaar kunnen versterken. Een naadloze crosschannel strategie kan het verschil zijn tussen een eenmalige aankoop en een levenslange klant.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!