Drilldown

De term "drilldown" verwijst naar het gedetailleerd onderzoeken van data in marketing en sales. Het proces houdt in dat algemene informatie wordt uitgewerkt naar specifiekere, gedetailleerdere gegevens.

Betekenis: Drilldown

De term "drilldown" wordt veel gebruikt in marketing en sales om het gedetailleerd onderzoeken van data of resultaten aan te duiden. Het is het proces van het nadere uitwerken van algemene informatie naar specifiekere, gedetailleerdere gegevens. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het inzoomen op data uit rapporten en statistieken om hier inzichtelijker inzicht in te krijgen.

Hoe werkt Drilldown?

Een drilldown-functie in de marketinganalyse is vergelijkbaar met het pellen van een ui. Je start met een hoop informatie en haalt er laag voor laag stukjes af, totdat je bij de kern bent. Dit kan helpen om verborgen trends of patronen te vinden, die op het eerste gezicht misschien niet duidelijk waren. Het stelt marketeers in staat om gerichte beslissingen te nemen op basis van gedetailleerde informatie.

Voorbeeld van Drilldown

Stel je voor dat je kijkt naar de totale verkoopcijfers van je bedrijf. Met een drilldown kun je dit aantal opdelen in kleinere categorieën, zoals verkoop per regio, verkoop per product of verkoop per maand. Deze gedetailleerde informatie kan je helpen te begrijpen waar de sterkere en zwakkere punten van je bedrijf liggen.

Drilldown en andere Marketingtermen

Drilldown is verwant aan veel andere marketingtermen, zoals Data Analyse en Segmentatie. Het is een essentieel onderdeel van het begrijpen van de marketinganalyse en het voorspellen van consumentengedrag.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!