Drip campaign

Een drip campaign is een reeks geautomatiseerde e-mails verstuurd op basis van tijd of gebruikersacties.

Betekenis: Drip campaign

Stel je voor, je ontvangt een welkomstmail nadat je je hebt ingeschreven voor een nieuwsbrief. Een paar dagen later krijg je een mail met wat handige tips over hoe je het beste uit de service kunt halen. En zo druppelt er periodiek een nieal een stroom van informatieve berichten in je inbox, telkens wanneer je naar de volgende fase in de klantreis gaat. Dat, beste lezers, is precies waar het bij een Drip campaign om draait.

Waarom Drip campaigns gebruiken?

Drip campaigns zijn effectieve tools in de gereedschapskist van een marketeer. Ze helpen bij het automatiseren van het communicatieproces en zorgen voor een consistente stroom van berichten naar de abonnees of klanten. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheid, versterken van klantrelaties en zelfs een toename in verkopen, omdat het de juiste boodschap op het juiste moment levert.

Hoe werkt een Drip campaign?

Het draait allemaal om timing en relevantie. Deze campagnes versturen automatisch een set e-mails gebaseerd op specifieke acties of tijdlijnen. Dit kan een inschrijving voor een nieuwsbrief zijn, een aankoop, of zelfs verjaardagswensen. Met behulp van personalisatie en segmentatie zorgt een Drip campaign ervoor dat het bericht resonant is met wat de ontvanger op dat moment nodig heeft.

Voorbeeld scenario in een Drip campaign

Lorem ipsum, of, laten we een echt voorbeeld nemen. Je hebt een online cursus over fotografie gekocht. De eerste mail die je ontvangt kan een welkomstbericht zijn met links naar de cursusmateriaal. Een paar dagen later kun je een email krijgen met tips over hoe je jouw camera instelt. Vervolgens krijg je misschien een aanbieding voor een geavanceerde cursus nadat je de basis hebt afgerond. Elke stap is een zorgvuldig geplande druppel informatie die jou op het pad van leren houdt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!