Deepselling

Deepselling: verkoopstrategie gericht op meer verkopen aan bestaande klanten door persoonlijke oplossingen.

Betekenis: deepselling

Deepselling is een verkoopstrategie waarbij verkopers zich concentreren op het verkopen van meer producten of diensten aan bestaande klanten. In plaats van zich te richten op de kwantiteit van klanten, gaat het bij deepselling vooral om de kwaliteit van de bestaande klantrelaties. Verkopers maken hierbij gebruik van hun bestaande kennis over de klant om op maat gemaakte oplossingen en producten aan te bieden die perfect aansluiten bij de behoeften van de klant.

Voordelen van deepselling

Door in te zetten op deepselling kunnen bedrijven profiteren van verschillende voordelen. Het verbetert de klanttevredenheid, omdat klanten zich begrepen en gewaardeerd voelen door het persoonlijke aanbod. Daarnaast kan het leiden tot een hogere klantloyaliteit en het vergroten van de klantwaarde op de lange termijn. Verkopers ontwikkelen bovendien een diepgaand inzicht in de behoeften van hun klanten, wat resulteert in effectievere verkoopstrategieën.

Implementatie van deepselling

Om deepselling succesvol toe te passen, is het belangrijk dat verkopers beschikken over goede kennis van de producten en diensten van het bedrijf, alsook sterke communicatieve vaardigheden. Training en ontwikkeling van het personeel spelen hierin een cruciale rol. Ook is het essentieel dat er een goede databank is met klantinformatie die verkopers kunnen raadplegen om hun aanbod te personaliseren.

Deepselling versus cross-selling en upselling

In tegenstelling tot cross-selling, waarbij verkopers aanvullende producten aanbieden, en upselling, waarbij een duurdere variant van een product wordt voorgesteld, focust deepselling op het verdiepen van de verkoop zonder noodzakelijk te streven naar een directe upgrade of aanvulling. Het kan gaan om verschillende soorten van hetzelfde product of een dienst die een specifieke probleemstelling van de klant oplost.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!