Positionering

Positionering is een marketingstrategie waarbij een product, dienst of merk strategisch wordt geplaatst in de gedachten van de consument ten opzichte van de concurrentie.

Betekenis: Positionering

In de wereld van marketing refereert Positionering naar het plaatsen van een product, dienst of merk in de gedachten van de consument ten opzichte van de concurrentie. Het is een strategische poging om invloed te hebben op hoe de consument een merk of product waarneemt in de markt, en naar welke unieke eigenschappen de consument moet kijken wanneer hij of zij besluit om een aankoop te doen.

Het belang van Positionering

Positionering is essentieel in marketing omdat het helpt bij het maken van een uniek beeld in de geest van de doelgroep. Dit beeld maakt het product of de dienst aantrekkelijk voor de doelgroep en geeft het een voordeel ten opzichte van concurrerende merken. Een sterk gepositioneerd merk heeft het potentieel om loyale klanten aan te trekken en een langdurige relatie met hen op te bouwen.

Positioneringsstrategieën

Er bestaan verschillende strategieën voor het positioneren van een merk of product. Sommige bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor de strategie van Prijspositionering. Hierbij positioneren ze zichzelf als de goedkoopste optie in de markt. Andere bedrijven gaan dan weer voor een kwaliteitspositionering en stellen hun product of dienst voor als de beste keuze in termen van kwaliteit. Daarnaast kunnen bedrijven ervoor kiezen om zich te positioneren rond specifieke producteigenschappen, voordelen voor de consument of door middel van een bepaalde levensstijl of waarden.

Het belang van een goede Positioneeringsstrategie

De correcte positionering kan een grote impact hebben op het succes van een merk of product. Een duidelijke en overtuigende positionering kan helpen om de consument te overtuigen dat jouw product of dienst de beste keuze is. Ook kan het bijdragen aan het opbouwen van merkloyaliteit, het stimuleren van groei en het verhogen van de winstgevendheid van het bedrijf. Omgekeerd kan een slechte positioneringsstrategie ervoor zorgen dat klanten in verwarring raken over wat het merk nu precies is, wat tot een daling van de verkoop kan leiden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!