Attributie

Attributie is het proces van het toekennen van een actie, zoals een verkoop of klik, aan een specifieke marketingactie. Het helpt bedrijven te begrijpen welke marketinginspanningen effectief zijn.

Betekenis: attributie

Attributie is een belangrijke term in de wereld van marketing. Het betekent simpelweg het toekennen van een bepaalde gebeurtenis, zoals een verkoop of een klik, aan een specifieke marketingactie. Voor bedrijven is het waardevol om te weten welke marketingactiviteiten de meeste invloed hebben op het gedrag van hun klanten. Ze kunnen deze informatie gebruiken om hun marketingstrategieën te verbeteren en hun budget op een efficiëntere manier te investeren.

Hoe werkt attributie?

Er zijn verschillende modellen van attributie, waaronder first-touch, last-touch, lineaire, regressie en time-decay modellen. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het juiste model kiezen hangt af van de specifieke business- en marketingdoeleinden van een bedrijf. Het kan een complex proces zijn, maar het speelt een cruciale rol in het meten van de effectiviteit van marketinginspanningen.

Het belang van attributie

Met behulp van attributie kunnen marketeers inzicht krijgen in welke delen van hun strategie werken en welke niet. Dit stelt hen in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en resources te concentreren op de meest effectieve marketingkanalen. Hierbij hoort ook zoiets als Return On Investment (ROI). Door de attributie correct in te stellen, kan een bedrijf begrijpen hoe elk kanaal bijdraagt aan de ROI en dus betere marketingbeslissingen nemen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!