Marketingmix

De marketingmix is een reeks marketinginstrumenten samengevoegd als de 4 P's - Product, Plaats, Prijs en Promotie, gebruikt om marketingdoelen te bereiken.

Betekenis: Marketingmix

De marketingmix is een scala aan marketinginstrumenten die bedrijven kunnen gebruiken om hun marketingdoelen te bereiken. De marketingmix, ook wel bekend als de 4 P's, omvat Product, Plaats, Prijs en Promotie.

Product

Het product speelt een cruciale rol in de marketingmix. Het kan een tastbaar goed of een intangible service zijn. Het draait allemaal om wat een bedrijf aanbiedt om aan de behoeften of verlangens van zijn klanten te voldoen. Het omvat zaken zoals de functies van het product, de kwaliteit, ontwerp, merknaam, verpakking en meer.

Prijs

Prijs is wat klanten betalen voor een product of dienst. Het kan een grote invloed hebben op het volume van de verkoop en de winstgevendheid van een bedrijf. Het prijsbeleid kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals kosten, concurrentie, doelmarkt en positionering van het merk.

Plaats

De plaats verwijst naar hoe en waar de producten worden gedistribueerd en verkocht. Het omvat de selectie van verkooppunten, logistiek, opslag, enz. De plaatsstrategie moet ervoor zorgen dat producten beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn voor de doelgroep.

Promotie

Promotie is hoe bedrijven communiceren met hun klanten en hen informeren over hun producten of diensten. Het gaat om reclame, verkoopbevordering, public relations, directe marketing en meer. De promotiestrategie moet effectief zijn om de aandacht van de klanten te trekken en hen te overtuigen om het product of de dienst te kopen.

In het digitale tijdperk zijn er ook extra 'P's' toegevoegd aan de marketingmix, zoals 'People', 'Process' en 'Physical evidence'. Deze breiden de marketingmix uit naar 7 P's voor de dienstverlenende sector.

U kunt meer leren over elk van deze marketinginstrumenten in Slug.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!