Yieldmanagement

Yieldmanagement is een prijsstrategie die vraag en aanbod beheert om winst te optimaliseren. De prijs fluctueert op basis van beschikbaarheid en vraag, veel gebruikt in de reis- en hotelindustrie.

Betekenis: yieldmanagement

yieldmanagement is een dynamische en strategische prijsstellingstechniek die wordt gebruikt om het rendement op een product of dienst te maximaliseren. Het principe is simpel, de prijzen worden aangepast op basis van de vraag en beschikbaarheid. Dit betekent dat de prijzen kunnen fluctueren naargelang er meer of minder vraag is naar een product of dienst, of als er meer of minder voorraad beschikbaar is.

Werkwijze van yieldmanagement

Het doel van yieldmanagement is om de omzet en winstmarges te verhogen, en dit wordt bereikt door de relatie tussen vraag en aanbod te beheren. Hierbij wordt informatie over klantensegmenten, vraagpatronen en prijsgevoeligheid gebruikt om de optimale prijs te bepalen. Kortom, met yieldmanagement worden bedrijven in staat gesteld om winst te maken door de prijzen te variëren, zelfs als de vraag fluctueert of onzeker is.

Yield-Management in de praktijk

Veel bedrijven, vooral in de reis-, hotel- en luchtvaartindustrie, maken gebruik van yieldmanagement. Bijvoorbeeld, luchtvaartmaatschappijen veranderen de prijzen van hun vliegtickets voortdurend, gebaseerd op factoren zoals de tijd van de dag, de dag van de week, en hoe vol het vliegtuig al is. Op dezelfde manier variëren hotels hun kamerprijzen afhankelijk van de bezettingsgraad en het seizoen om de inkomsten te maximaliseren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!