Ymyl

YMYL staat voor 'Your Money or Your Life', een term in de Google-richtlijnen die verwijst naar pagina's met content die grote invloed kan hebben op iemands leven, gezondheid of financiën.

Betekenis: YMYL

In de wereld van marketing staan we wel bekend om het gebruik van allerlei acroniemen. Eén daarvan is YMYL. Dit staat voor 'Your Money or Your Life' en het is een term die je tegenkomt in de richtlijnen van Google voor website-eigenaren en SEO-experts.

Wat is YMYL?

YMYL verwijst naar pagina's of sites waarvan de inhoud potentieel een grote invloed kan hebben op iemands leven, gezondheid, veiligheid of financieel welzijn. Denk hierbij aan informatie over gezondheid en medische kwesties, financiële beslissingen zoals beleggen of het kopen van een huis, en belangrijke levensgebeurtenissen zoals het huwelijk of het ouderschap.

Waarom is YMYL belangrijk?

Aangezien de informatie op YMYL-pagina's zo'n grote impact kan hebben, is Google bijzonder streng als het gaat om de kwaliteit van deze sites. De zoekgigant verwacht dat de inhoud van deze pagina's waar, accuraat en actueel is. Elke fout of misleidende informatie kan namelijk aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor de gebruiker.

Hoe om te gaan met YMYL?

Als je een YMYL-site of -pagina hebt, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je content van de hoogste kwaliteit is. Dit betekent dat je grondig onderzoek moet doen, de informatie moet valideren en regelmatig moet updaten. Daarnaast is het belangrijk om duidelijk de bronnen van je informatie aan te geven om de betrouwbaarheid te vergroten.

YMYL is een belangrijk aspect van SEO en het naleven van de richtlijnen kan een grote invloed hebben op hoe hoog je in de zoekresultaten van Google terechtkomt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!