Natural language processing

Natural language processing (NLP) is technologie die menselijke taal interpreteert voor computergebruik.

Betekenis: Natural language processing

Terwijl we dagelijks praten of typen, gebruiken we natuurlijke taal. Om computers dit soort menselijke taal te laten begrijpen, is er Natural language processing, ofwel NLP. Deze slimme technologie maakt gebruik van algoritmes en kunstmatige intelligentie om onze woorden en zinnen te analyseren en te interpreteren. Denk aan een chatbot die je vragen beantwoordt of een e-mailfilter dat belangrijke berichten herkent - NLP maakt het mogelijk!

Hoe werkt Natural language processing?

NLP combineert taalkunde en computerwetenschap om de nuances van menselijke communicatie te vatten. Het proces start met het opsplitsen van teksten in kleinere stukjes, zoals woorden en zinnen, en gaat dan over tot het begrijpen van de betekenis en context. Zo kan NLP gevoelens herkennen in klantenfeedback of automatisch samenvattingen genereren van lange artikelen.

De toepassing van Natural language processing in marketing

Marketeers passen NLP toe om dieper in te gaan op klantgegevens. Door analyse van klantrecensies, social media berichten, en klantenservice gesprekken, kunnen bedrijven inzicht krijgen in klanttevredenheid, veel voorkomende vragen of opkomende trends. Met deze inzichten kunnen marketingstrategieën worden aangescherpt om beter aan de behoeften van de consument te voldoen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!