Googleads

Googleads is het online advertentieplatform van Google waarmee bedrijven betaalde zoekresultaten kunnen genereren voor gerichte zoektermen op verschillende Google-kanalen.

Betekenis: googleads

googleads, vroeger bekend als Google Adwords, is het online advertentieplatform van Google. Dit digitale gereedschap stelt bedrijven in staat om advertenties te plaatsen op verschillende Google-kanalen. Deze kanalen kunnen bestaan uit zoekresultaten, websites van derden, YouTube-video's en Google-apps. Het belangrijkste voordeel van googleads is dat het bedrijven in staat stelt om 'betaalde zoekresultaten' te genereren die bovenaan de zoekresultaten verschijnen, voor gerichte zoektermen.

Werkingsprincipe van googleads

Het principe achter googleads is eenvoudig. Adverteerders bieden op specifieke zoekwoorden die relevant zijn voor hun bedrijfsdoelen en creëren advertenties die aan deze zoekwoorden zijn gekoppeld. Wanneer gebruikers zoeken naar deze specifieke termen, worden de advertenties van de adverteerders getoond. Deze advertenties worden meestal weergegeven boven of naast de organische zoekresultaten van Google. Hierdoor kunnen bedrijven hun merk en producten direct aan hun doelgroep presenteren.

Belang van googleads in Digitale Marketing

googleads is een uiterst krachtig hulpmiddel in de wereld van digitale marketing. Het stelt bedrijven in staat om direct in contact te komen met potentiële klanten die actief op zoek zijn naar hun producten of diensten. Bovendien kunnen bedrijven met googleads specifieke demografische gegevens, interesses en gedragingen targeten, waardoor ze relevantere en effectievere advertenties kunnen maken. Omdat adverteerders alleen betalen wanneer iemand op hun advertentie klikt (pay-per-click), biedt googleads ook een kosteneffectieve manier voor bedrijven om hun zichtbaarheid te vergroten en hun verkoop te verhogen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!