Business to business

'Business to business' (B2B) verwijst naar commerciële transacties tussen bedrijven, in tegenstelling tot transacties met individuele consumenten (B2C).

Betekenis: business to business

De term 'business to business', vaak afgekort tot B2B, verwijst naar commerciële transacties tussen bedrijven. In tegenstelling tot transacties met individuele consumenten, oftewel Business-to-Consumer (B2C) transacties, betreft business to business de verkoop van producten of diensten van het ene bedrijf aan het andere.

Verschil tussen B2B en B2C

De belangrijkste verschillen tussen business to business en B2C marketing ligt in de relaties, de besluitvorming, en het soort producten. In business to business situaties is er vaak sprake van langdurige relaties, complexe besluitvormingsprocessen en gespecialiseerde producten of diensten.

Voordelen van business to business

Business to business biedt bedrijven de mogelijkheid om grotere verkoopvolumes te realiseren, aangezien bedrijven vaak grotere orders plaatsen dan individuele consumenten. Daarnaast kan de business to business-markt vaak stabieler zijn, omdat bedrijven minder snel geneigd zijn om van leverancier te wisselen.

Nadelen van business to business

Een nadeel van business to business-verkoop en -marketing is dat de sales-cyclus vaak langer en complexer is, met meerdere betrokken partijen en stappen in het besluitvormingsproces. Bovendien kan de business to business-markt concurrerend zijn, met steeds hogere eisen rond kwaliteit en service.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!