Ipv4

IPv4 is de vierde versie van het Internet Protocol, dat apparaten op netwerken identificeert en hen in staat stelt om gegevens te versturen en ontvangen op het internet.

Betekenis: IPv4

IP staat voor Internet Protocol, en de versie 4 (IPv4) verwijst naar de vierde herziening van dit protocol voor het internet. IPv4 is een technische standaard die gebruikt wordt voor datacommunicatie over computernetwerken, zoals het internet. Het is de technologie die uw computer gebruikt om te communiceren met de server waarop een website is gehost.

Werking van IPv4

IPv4 gebruikt een systeem van IP-adressen om apparaten op het netwerk uniek te identificeren. Een IP-adres in het IPv4-formaat bestaat uit vier cijfers gescheiden door punten, bijvoorbeeld 192.0.2.0. Dit adres wordt gebruikt om gegevens van de ene locatie naar de andere te sturen over het internet.

Belang van IPv4 in Marketing

Begrijpen hoe IPv4 werkt, is belangrijk voor marketeers. Het gebruik van IP-adressen maakt het voor bedrijven mogelijk om gebruikers te volgen en te analyseren voor marketingdoeleinden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gepersonaliseerde advertenties leveren, de effectiviteit van marketingcampagnes meten en klantgedrag analyseren.

IPv4 versus IPv6

IPv4-adressen raken echter op, door de exponentiële groei van het internet. Daarom is IPv6, de nieuwste versie, geïntroduceerd. Terwijl IPv4 gebruik maakt van 32-bits adressen, wat neerkomt op ongeveer 4 miljard unieke adressen, gebruikt IPv6 128-bits adressen, wat in theorie bijna onuitputtelijk is. Ondanks het potentieel van IPv6, wordt IPv4 nog steeds op grote schaal gebruikt en blijft het relevant in de wereld van digitale marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!