Keyword

Een keyword, ook bekend als zoekwoord, is een woord of frase die gebruikers invoeren in zoekmachines bij het zoeken naar informatie, producten of diensten.

Betekenis: Keyword

In de wereld van online marketing is een keyword een essentieel concept. Keyword, ook wel bekend als zoekwoord, is een specifiek woord of een zin die gebruikers invoeren in zoekmachines als ze op zoek zijn naar informatie, producten of diensten.

Het belang van Keywords

Het gebruik van relevante keywords binnen je website content is cruciaal voor het verbeteren van je organische zoekrankings. Zoekmachines zoals Google gebruiken deze keywords om de relevantie van je content te beoordelen voor de zoekquery en om je webpagina's te rangschikken in de zoekresultaten.

Soorten Keywords

Er zijn grofweg twee soorten keywords: 'short-tail' en 'long-tail'. Short-tail keywords bestaan meestal uit één tot twee woorden, terwijl long-tail keywords drie woorden of meer bevatten. Hoewel short-tail keywords een groter zoekvolume hebben, zijn long-tail keywords specifieker en kunnen ze leiden tot hogere conversieratio's.

Keyword Research

Om de meest effectieve keywords te identificeren voor je content, is Keyword Research noodzakelijk. Dit is een proces dat je helpt bij het identificeren van populaire woorden en zinnen die mensen in zoekmachines invoeren. Door deze relevante keywords op de juiste manier in je content te verwerken, kan je de zichtbaarheid van je website verhogen en meer kwalitatief verkeer aantrekken.

Keyword Strategie

Naast het vinden van de juiste keywords, is het ook van belang om een solide keyword strategie op te zetten. Deze strategie focust op hoe je de keywords optimaal kunt benutten; bijvoorbeeld in welke content je de gekozen keywords implementeert, en hoe je ze balanceert met de leesbaarheid en de waarde van je inhoud.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!