Windowshopping

'Windowshopping' verwijst naar het bekijken van winkelproducten zonder de intentie om een aankoop te doen, vaak uit nieuwsgierigheid of om te vergelijken.

Betekenis: windowshopping

In marketingtermen verwijst 'windowshopping' naar de praktijk waarbij consumenten goederen in winkelruiten bekijken zonder de intentie om een aankoop te doen. Het wordt vaak gedaan uit nieuwsgierigheid, voor de lol of om een idee te krijgen van de huidige modetrends of prijzen.

Het belang van windowshopping

Hoewel de naam het misschien doet vermoeden, betekent windowshopping niet dat er geen verkoop plaatsvindt. Integendeel, het inspireert vaak tot toekomstige aankopen. Dit maakt het een belangrijk element in de marketingstrategie van veel retailers, waarbij grote inspanningen worden geleverd om hun winkelruiten aantrekkelijk te decoreren en producten op een interessante manier te presenteren.

Windowshopping in het digitale tijdperk

In de digitale wereld is de term windowshopping geëvolueerd naar 'digitaal window-shoppen'. Dit omvat activiteiten zoals het browsen van online stores, het lezen van productbeoordelingen en het vergelijken van prijzen, opnieuw zonder de directe intentie om iets te kopen. Net als in de fysieke wereld biedt deze vorm van windowshopping consumenten de mogelijkheid om producten en diensten rustig te evalueren voor ze een weloverwogen aankoopbeslissing maken.

Conclusie

'Windowshopping' is meer dan alleen een kijkje nemen. Het is een waardevol onderdeel van de consumentenervaring dat retailers helpt bij het aantrekken, boeien en uiteindelijk overtuigen van hun potentiële klanten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!