Dodelink

Een dodelink is een hyperlink op een website die niet langer functioneert of verwijst naar een non-existente webpagina, wat negatief kan zijn voor SEO en de gebruikerservaring.

Betekenis: dodelink

De term dodelink verwijst naar een hyperlink op een website die niet langer werkt of naar een webpagina leidt die niet meer bestaat. Dode links kunnen ontstaan ​​wanneer de webpagina waarnaar ze verwijzen is verwijderd, de URL van de webpagina is gewijzigd zonder een doorverwijzing, of de website zelf is verdwenen.

Hoe dodelinks impact hebben op SEO

Dode links kunnen een negatieve invloed hebben op de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van een website. Google en andere zoekmachines zien dodelinks als tekenen van een slecht onderhouden website en dit kan de zoekmachine-rangschikking van de website negatief beïnvloeden. Echter, door regelmatig je website te controleren op dodelinks en deze te repareren of te verwijderen, kun je ervoor zorgen dat je website soepel werkt en je SEO ranking hoog blijft.

Het repareren van dodelinks

Er zijn verschillende tools en technieken beschikbaar voor het repareren van dodelinks. Een daarvan is het gebruik van een 404 redirect. Dit is een methode waarbij bezoekers die op een dodelink klikken, automatisch worden doorgestuurd naar een andere, relevante pagina op je website. Op deze manier wordt de gebruikerservaring niet negatief beïnvloed door de aanwezigheid van dodelinks.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!