Webfont

Een webfont is een downloadbaar lettertype voor browsers, waarmee ontwerpers unieke en merkgerichte typografie in hun webontwerpen kunnen gebruiken.

Betekenis: Webfont

Eenwebfont is een lettertype dat wordt gedownload naar een browser via een server om zodoende tekst op een webpagina weer te geven. In plaats van te vertrouwen op de beperkte selectie lettertypen die op de meeste computers zijn geïnstalleerd, stellen webfonts ontwerpers in staat om unieke, onderscheidende en merkgerichte typografie in hun webontwerpen te gebruiken.

Toepassing van webfont in marketing

Webfonts worden vaak gebruikt om de merkidentiteit in de digitale ruimte te bevorderen. Omdat ze meer keuze in lettertypen bieden, kunnen marketeers een consistente visuele identiteit handhaven over verschillende digitale platforms. Het gebruik van deze specifieke lettertypen kan helpen bij het verhogen van de merkherkenning en het aantrekken van aandacht naar specifieke aspecten van een webpagina, zoals call-to-action knoppen of promoties.

Het belang van webfont

Terwijl je het belang van een goede visuele presentatie in marketing niet kan onderschatten, speelt een webfont een cruciale rol in de leesbaarheid. De keuze van het lettertype heeft invloed op hoe makkelijk de bezoeker de inhoud kan lezen en verwerken. Bovendien kan de juiste keuze van het webfont positieve associaties oproepen bij de bezoeker en een emotionele band met het merk creëren.

Webfont en SEO

Webfonts hebben ook een invloed op de Search Engine Optimization (SEO) van een website. Snelle laadtijden zijn cruciaal voor gebruiksvriendelijkheid en SEO, en het kiezen van het juiste webfont kan helpen om de optimalisatie van de laadtijden te verbeteren. Verder beschouwen zoekmachines tekst in webfonts als inhoud, waardoor het gebruik van webfonts ook kan bijdragen aan de rangschikking op zoekmachines.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!