Cost per view

Cost per view (CPV) is een advertentiemodel waarbij adverteerders betalen voor elke keer dat hun advertentie wordt bekeken, met een focus op publieksbetrokkenheid.

Betekenis: cost per view

De marketingterm cost per view (CPV) is een manier voor adverteerders om te betalen voor advertentiecampagnes. Bij CPV betalen zij elke keer dat hun advertentie wordt bekeken. In tegenstelling tot cost-per-click (CPC), waarbij adverteerders betalen wanneer er op hun advertenties wordt geklikt, draait CPV om het aantal keer dat een advertentie wordt bekeken, ongeacht of er actie op wordt ondernomen.

Hoe werkt cost per view?

Adverteerders kunnen een maximum CPV-bod instellen, dat het bedrag is dat ze bereid zijn te betalen voor een weergave. Hoe hoger het bod, hoe groter de kans dat de advertentie wordt weergegeven. De daadwerkelijke kosten per weergave kunnen echter lager zijn dan het bod, afhankelijk van factoren zoals concurrentie en advertentiekwaliteit. Het unieke van CPV advertentiemodellen is dat het de adverteerders in staat stelt om echt betrokken publiek te bereiken, omdat de weergaven doorgaans geassocieerd worden met actieve interactie zoals het bekijken van een video.

Verschil tussen CPV en andere modellen

CPV onderscheidt zich van andere betaalmodellen zoals cost-per-click (CPC) en cost-per-impression (CPM) door de focus op weergaven. In tegenstelling tot CPC, waarbij de focus ligt op clicks, en CPM, waarbij adverteerders betalen voor impressies of het aantal keer dat de advertentie wordt getoond, gaat het bij CPV om de betrokkenheid van het publiek. In theorie betekent een hogere CPV dat de advertentie relevanter en aantrekkelijker is voor het publiek.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!