Housead

Een housead is een reclamevorm waarbij een organisatie promoot voor zichzelf of haar eigen producten en diensten ter verbetering van het merkimago of interne communicatie.

Betekenis: Housead

Een 'housead', of house advertisement, is een vorm van reclame die een organisatie voor zichzelf of haar eigen producten en diensten produceert. Het primaire doel van een housead is het promoten en verkopen van eigen producten of diensten, maar het kan ook worden gebruikt om het merkimago te verbeteren of voor interne communicatiedoeleinden binnen een organisatie. Anders dan de traditionele vormen van reclame, zijn houseads volledig ontworpen, geproduceerd en uitgevoerd door het bedrijf zelf.

Voordelen van houseads

Houseads bieden een aantal voordelen voor organisaties. Ten eerste bieden ze volledige creatieve controle over de promotiematerialen, waardoor bedrijven hun merkidentiteit beter kunnen behouden en onderstrepen. Daarnaast kunnen ze kosten-effectief zijn, aangezien er geen externe partijen betrokken zijn bij de productie.

Ze zijn ook zeer veelzijdig, omdat ze zowel intern als extern kunnen worden gebruikt. Extern, kunnen ze worden gebruikt om merkbewustzijn te vergroten en producten of diensten te verkopen. Intern, kunnen ze worden gebruikt voor het bevorderen van bedrijfswaarden of communicatie-initiatieven aan medewerkers.

Koppeling met andere marketingtermen

Houseads zijn nauw verwant aan verschillende andere marketingprincipes. Bijvoorbeeld, ze vallen onder de bredere categorie van branding omdat ze helpen bij het vormgeven van de identiteit van een merk in de ogen van de consument. Ze zijn ook gerelateerd aan content marketing, omdat het creëren van effectieve houseads vaak betekent dat men originele en aantrekkelijke inhoud moet produceren die consumenten interesseert en aanspreekt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!