Klikfraude

'Klikfraude’ is een onethische praktijk in digitale marketing waarbij er frauduleuze klikken worden gedaan op online advertenties, meestal door bots of concurrenten, met als doel advertentiegeld te verspillen.

Betekenis: Klikfraude

In de digitale marketingwereld is 'klikfraude' een term die verwijst naar frauduleuze klikken op online advertenties. Deze klikken worden niet gedaan door geïnteresseerde gebruikers, maar door bots, 'click farms' of concurrenten die proberen geplaatste advertentiegelden te verspillen.

Hoe werkt het?

Klikfraude houdt het opzettelijk aanklikken van advertenties in, met als enig doel de kosten voor adverteerders te verhogen of de inkomsten voor website-eigenaren te vergroten. Helaas, door deze valse klikken, ontvangen bedrijven misleidende gegevens over hun advertentieprestaties en de interesse van gebruikers.

Gevolgen van Klikfraude

Naast de financiële impact kan klikfraude ook de validiteit van digital marketing strategieën ondermijnen. Het maakt het veel moeilijker voor bedrijven om de effectiviteit van hun advertenties te beoordelen en de waarheid te onderscheiden van vervormde advertentiegegevens.

Voorkomen van Klikfraude

Er zijn diverse technieken en tools beschikbaar om klikfraude te identificeren en te voorkomen, zoals het gebruik van IP-tracking om verdachte klikpatronen te herkennen. Ook bestaan er gespecialiseerde diensten die zich richten op het bewaken en voorkomen van klikfraude.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!