Uurtjefactuurtje

'uurtjefactuurtje' verwijst naar bedrijfsmodellen waarbij de kosten voor een dienst worden berekend op basis van de bestede tijd door een professional.

Betekenis: uurtjefactuurtje

In marketing en dienstverlenende sectoren kan je regelmatig tegen de term 'uurtjefactuurtje' aanlopen. Deze term verwijst in het algemeen naar bedrijfsmodellen waarbij de kosten voor een dienst op basis van de bestede tijd worden berekend. Dat wil dus zeggen dat je betaalt voor de hoeveelheid tijd die een professional aan jouw project besteedt.

Werking van het uurtjefactuurtje model

De basis van het uurtjefactuurtje model is simpel: de tijd die een professional besteedt aan het werk voor een klant, wordt bijgehouden en vervolgens vermenigvuldigt met het uurtarief van deze professional. Het resultaat is het bedrag dat de klant moet betalen voor de verleende diensten.

Voor- en nadelen

Het uurtjefactuurtje model heeft zowel voor- als nadelen. Een van de voordelen is transparantie: klanten zien precies hoeveel tijd aan hun project is besteed en kunnen de kosten dus makkelijk traceren. Aan de andere kant kan het model onzekerheid creëren bij klanten over de uiteindelijke kosten, vooral bij projecten waarvan de omvang en tijdsbesteding moeilijk in te schatten zijn.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!