Wannacry

Wannacry is een beruchte ransomware-aanval uit 2017 die bedrijven dwong om meer aandacht te besteden aan cybersecurity in hun marketingstrategieën en gegevensbeheer.

Betekenis: Wannacry

De term 'Wannacry' toont aan dat marketing niet altijd gaat over het promoten van positieve producten of diensten. In feite is Wannacry een ransomware aanval die wereldwijd bekend werd in mei 2017 vanwege zijn grote impact op talloze computersystemen. Deze schadelijke softwarecode verspreidt zich uit zichzelf door netwerken en versleutelt gebruikersgegevens, waardoor deze ontoegankelijk worden tenzij er losgeld wordt betaald.

Wannacry in de marketingwereld

Hoewel Wannacry op het eerste gezicht misschien niets te maken lijkt te hebben met marketing, heeft het de manier waarop bedrijven denken over cybersecurity wel veranderd. Na deze aanval werden bedrijven zich meer bewust van de noodzaak om hun digitale assets te beschermen en investeerden zij meer in cybersecurity. Binnen de marketingcontext kan dit betekenen dat er meer focus ligt op veiligheidsmaatregelen bij het introduceren van nieuwe digitale marketingstrategieën en -tools.

Lessen van Wannacry

Wannacry heeft de marketingwereld nog meer doen beseffen over de waarde van klant- en bedrijfsgegevens en de noodzaak om deze te beschermen tegen potentiële cyberaanvallen. Dit heeft geleid tot betere gegevensbeheer- en veiligheidspraktijken in marketing en andere bedrijfsgebieden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!