Dumping

Dumping is een marketingstrategie waarbij een bedrijf haar producten tegen extreem lage prijzen in een buitenlandse markt introduceert om concurrenten uit te schakelen.

Betekenis: dumping

Dumping is een marketingtactiek waarbij een bedrijf haar producten of diensten op een buitenlandse markt introduceert tegen extreem lage prijzen of soms zelfs onder de kostprijs. De bedoeling hiervan is om concurrenten snel uit de markt te drijven en daarna de prijzen te verhogen.

Waarom dumping?

Dumping kan verschillende doelen dienen, waaronder overproductie kwijtraken, een concurrent uit de markt werken of marktaandeel winnen. Echter, ondanks de mogelijke kortetermijnvoordelen, kan deze omstreden praktijk op de lange termijn leiden tot monopolies en hoge prijzen.

Is het legaal?

In veel landen, waaronder lidstaten van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), is dumping tegen de wet. Het wordt gezien als oneerlijke concurrentie. Landen hebben regels en reguleringen ontworpen om deze praktijk tegen te gaan.

De effecten van dumping

Op korte termijn kan dumping consumenten ten goede komen - ze krijgen producten of diensten tegen lage prijzen. Maar op de lange termijn kan het leiden tot hogere prijzen, verlies van banen en kan het zelfs de economie van een land schaden.

Het is belangrijk om te beseffen dat dumping een complex marketingfenomeen is met zowel positieve als negatieve gevolgen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!