Everyday low pricing

Everyday low pricing is een marketingstrategie waarbij bedrijven consistent lage prijzen aanbieden. Het helpt bij de beheersing van de voorraad en draagt bij aan klantloyaliteit.

Betekenis: everyday low pricing

Every-day-low-pricing (EDLP) is een populaire marketingstrategie waarbij bedrijven hun producten continu tegen lage prijzen aanbieden. Deze strategie staat in contrast met korte termijn promoties en onregelmatige verkoopperiodes. Het doel is om consumenten aan te trekken met de belofte van consistente, lage prijzen.

Het belang van de everyday low pricing strategie

One-manieren waarop bedrijven profiteren van de everyday low pricing strategie is door de beheersing van de voorraad. Wanneer prijzen constant blijven, kunnen bedrijven beter het voorraadniveau voorspellen en zo verspilling tegengaan. Daarnaast schept het een beeld van waarde bij de consument, wat bijdraagt aan klantloyaliteit.

Voordelen en nadelen van everyday low pricing

Zoals bij elke strategie kent ook everyday low pricing zijn voor- en nadelen. Een groot voordeel is de voorspelbaarheid voor zowel het bedrijf als de consument. Bedrijven kunnen hun voorraad beter beheren en hebben minder onverkochte artikelen. Voor klanten zorgt EDLP voor een simpel en transparant prijsbeleid, zonder te moeten wachten op toekomstige verkopen of koopjesjacht. Het grootste nadeel is echter het gebrek aan flexibiliteit. Als een product niet zo goed verkoopt als verwacht, kan een bedrijf niet zomaar de prijs verlagen om de verkoop te stimuleren zoals dat bij een stringente EDLP-strategie het geval is.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!