Above the fold

"Above the fold" verwijst naar het bovenste deel van een webpagina dat zichtbaar is zonder te scrollen. Dit gedeelte speelt een cruciale rol in digitale marketing, omdat het de eerste indruk bepaalt van de gebruiker.

Betekenis: above the fold

In de wereld van digitale marketing is 'above the fold' een term die zijn oorsprong vindt in de wereld van gedrukte media. Het verwijst naar het bovenste deel van een webpagina dat zichtbaar is zonder te scrollen. De term komt van de manier waarop kranten traditioneel zijn gevouwen en opgestapeld in kiosken, waarbij het belangrijkste nieuws bovenaan de voorpagina wordt geplaatst, zichtbaar boven de vouw.

Waarom is above the fold belangrijk?

Het bovenste gedeelte van een webpagina vangt de eerste aandacht van de bezoeker. Alles wat 'above the fold' is, bepaalt of de gebruiker zal blijven en de rest van de pagina zal lezen, of vertrekt. Daarom plaatsen digitale marketeers de meest overtuigende content, zoals headlines, call-to-actions en belangrijke afbeeldingen of video's, vaak bovenaan de pagina.

Hoe richt je de 'above the fold' ruimte effectief in?

Om de 'above the fold' ruimte optimaal te benutten, is het essentieel om de gebruikerservaring in gedachten te houden. Zorg er voor dat deze ruimte direct duidelijk maakt waar de webpagina over gaat en welke actie de gebruiker wordt gevraagd te nemen. Test verschillende ontwerpen om te zien welke lay-out en welke content de meeste betrokkenheid en conversies oplevert.

Conclusie

'Above the fold' is een cruciaal concept in marketing dat de eerste indruk en gebruikerservaring van een webpagina bepaalt. Hoewel het belangrijk is, betekent dit niet dat je alle waardevolle content in dit gedeelte moet proppen. Houd het duidelijk, boeiend en stuur je bezoekers op een natuurlijke manier verder de pagina in.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!