Clickthroughratio

'Clickthroughratio', oftewel CTR, is een meeteenheid in online marketing wat de effectiviteit van een advertentie aangeeft door het aantal klikken in verhouding tot de weergaven te meten.

Betekenis: clickthroughratio

In de dynamische wereld van online marketing is de term 'clickthroughratio' een veelgebruikt begrip. Maar wat betekent het precies? Clickthroughratio, vaak afgekort tot CTR, is een meeteenheid die de effectiviteit van een advertentie aangeeft door de ratio te meten tussen het aantal klikken op een advertentie en het aantal weergaven ervan.

Hoe Werkt clickthroughratio?

Stel, je hebt een advertentie die 100 keer wordt weergegeven op verschillende webpagina's. Als vijf mensen op deze advertentie klikken, dan is de clickthroughratio 5%. Hoe hoger deze ratio is, hoe effectiever jouw advertentie wordt geacht te zijn. Het is echter belangrijk om te weten dat een hoge CTR niet altijd gelijk staat aan een succesvolle advertentiecampagne. Het uiteindelijke doel is vaak niet de klik zelf, maar wat er na de klik gebeurt, zoals een aanmelding, een aankoop of een andere gewenste actie door de gebruiker.

Het Belang van clickthroughratio in Online Marketing

Clickthroughratio is een belangrijke maatstaf in online marketing omdat het een indicatie geeft van de prestaties van je advertenties en kan helpen bij het bepalen van de effectiviteit van je marketinginspanningen. Het bijhouden en analyseren van je CTR kan je waardevolle inzichten geven om je advertenties te verbeteren, je doelgroep beter te bereiken en uiteindelijk je marketingdoelen te behalen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!