Peakendrule

De peakendrule is een marketingtheorie over hoe mensen ervaringen onthouden, waarbij voornamelijk het hoogtepunt en einde van invloed zijn op de perceptie.

Betekenis: peakendrule

De peakendrule is een psychologische marketingterm die betrekking heeft op hoe mensen hun ervaringen onthouden en interpreteren. Volgens deze regel worden onze herinneringen voornamelijk gevormd door twee momenten: het hoogtepunt (peak) en het einde (end) van een ervaring. Dit concept wordt vaak gebruikt in marketingstrategieën om klanten een positievere ervaring te bieden en zodoende hun perceptie, tevredenheid en loyaliteit te verbeteren.

Hoe werkt de peakendrule?

Oftewel, als je wilt dat klanten een positieve ervaring onthouden, is het belangrijk om te zorgen voor een hoogtepunt tijdens de beleving en een positief einde van de ervaring. Door zich op deze momenten te concentreren, kunnen bedrijven en marketeers de perceptie van hun merk of product positief beïnvloeden, zelfs als de algemene ervaring misschien gemiddeld is.

peakendrule in Marketing

De peakendrule wordt vaak toegepast in consumentenonderzoek en marketing. Bijvoorbeeld, het kan nuttig zijn bij het ontwerpen van een klantreis of klantenservice ervaring, waarbij het hoogtepunt en het einde van de interactie specifiek ontworpen zijn om positief te zijn.

Daarnaast kunnen marketeers ook gebruik maken van deze regel bij het creëren van reclamecampagnes of productdemo's. Door een piekmoment te creëren (bijv. een onthulling, een spannend plotpunt, enz.) en te eindigen op een hoge noot (bijv. een sterke call-to-action), kunnen bedrijven de manier waarop hun klanten hun merk of product onthouden, beïnvloeden.

Ook zou je het kunnen gebruiken in combinatie met andere marketingtechnieken zoals scarcity marketing en storytelling, om nog krachtigere en gedenkwaardige marketingcampagnes te creëren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!