Domeinautoriteit

Domeinautoriteit (DA) is een score die de kans inschat dat een site hoog scoort in zoekresultaten.

Betekenis: domeinautoriteit

Domeinautoriteit, vaak afgekort als DA, is een score die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat een website hoog zal scoren in zoekmachine resultatenpagina's (SERPs). Deze maatstaf helpt bij het inschatten van de relatieve sterkte van een site in vergelijking tot concurrenten. Ontwikkeld door SEO softwarebedrijf Moz, wordt domeinautoriteit berekend op basis van meerdere factoren, waaronder het aantal inkomende links en de kwaliteit en relevantie van deze links.

Hoewel domeinautoriteit geen metric is die Google gebruikt in zijn algoritmes, biedt het wel waardevolle inzichten voor marketeers om de potentie van hun website te beoordelen. Het verbeteren van een website's domeinautoriteit kan gedaan worden door het creëren van hoogwaardige content en het verkrijgen van betrouwbare backlinks van andere gerespecteerde websites. Hoewel het opbouwen van domeinautoriteit tijd kost, is het een belangrijk onderdeel van een langdurige SEO-strategie.

Een sterke domeinautoriteit opbouwen is cruciaal voor het verbeteren van de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van een website, wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkeer en een hogere conversieratio. Het is belangrijk om te onthouden dat domeinautoriteit een vergelijkende tool is, en geen absolute waarde die garanties biedt voor de prestaties van een website.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!