Aflopend

'Aflopend' verwijst naar een ontwerp dat doorloopt tot aan de rand van een medium, zoals een pagina of poster, zonder witruimte. Dit bevordert een professionele uitstraling.

Betekenis: Aflopend

In de wereld van marketing en reclame, hoor je vaak de term 'aflopend'. Maar wat betekent dit nu precies? 'Aflopend' wordt gebruikt om aan te geven dat een beeld of ontwerp doorloopt tot aan de rand van het gekozen medium. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat afbeeldingen, kleuren of patronen tot aan de rand van een pagina of poster doorlopen, zonder witte of lege marges.

Het nut van een Aflopend ontwerp

Een aflopend ontwerp speelt een belangrijke rol in de visuele aantrekkingskracht van marketingmateriaal. Het kan helpen om een gevoel van volledigheid en continuïteit te creëren, en het kan ervoor zorgen dat een ontwerp er netjes en professioneel uitziet. Bovendien kan het helpen om de aandacht van een kijker te trekken en vast te houden.

Het toepassen van een Aflopend ontwerp

Hoewel een aflopend ontwerp mooi kan ogen, is het belangrijk om te weten dat het correct toepassen hiervan nauwkeurigheid en aandacht voor detail vereist. Het kan nodig zijn om bij het afdrukken een klein beetje extra ruimte rondom het ontwerp in te plannen, zodat je zeker weet dat het hele ontwerp afgedrukt wordt. Dit staat ook wel bekend als de 'afloop'.

Conclusie

Of het nu gaat om flyers, posters of banners, 'aflopend' is een veelgebruikte term in de marketingwereld. Het refereert naar een ontwerp dat tot aan de rand van het medium doorloopt, wat kan helpen om een aantrekkelijk en professioneel resultaat te bereiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!