Sku

SKU, ook bekend als Stock Keeping Unit, is een unieke code voor elk product in een winkel of magazijn voor voorraadbeheer, verkoop tracking en marketing strategieën.

Betekenis: SKU

Een SKU, of Stock Keeping Unit, is een unieke alfanumerieke code die wordt toegekend aan elk product in een winkel of magazijn. Deze code wordt gebruikt om voorraadbeheer en verkoop te traceren, waardoor bedrijven gemakkelijk voorraadniveaus kunnen controleren, verkoop kunnen volgen en ervoor kunnen zorgen dat populaire items altijd op voorraad zijn.

Hoe wordt een SKU gebruikt?

Elke SKU is gekoppeld aan specifieke productinformatie, zoals de productnaam, maat, kleur en andere relevante details. Dit betekent dat wanneer een klant een specifiek product koopt, het bedrijf de verkoop kan volgen via de SKU, zodat ze precies weten welk product is verkocht.

Belang van SKU's in Marketing

In de marketingwereld wordt SKUs voornamelijk gebruikt voor voorraadbeheer. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het organiseren van promoties, het bijhouden van de verkoop van specifieke producten en het aanpassen van marketingstrategieën op basis van productprestaties.

Conclusie

Of je nu een groot bedrijf runt of net begint met een kleine online winkel, het gebruik van SKU's kan je helpen om je voorraad effectiever te beheren, je bedrijfsvoering te stroomlijnen en je marketinginspanningen effectiever te maken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!