Eventtracking

Eventtracking is een functie in digitale marketing die het gedrag van websitebezoekers volgt, variërend van clicks tot video views, om waardevolle inzichten en data te genereren.

Betekenis: eventtracking

Event-tracking is een krachtige functie in digitale marketing die bedrijven in staat stelt om de interacties van bezoekers op hun website te volgen. Deze kunnen variëren van clicks, form submissions, tot het bekijken van video's en nog veel meer. Het is een sleutelcomponent van webanalyse en helpt merken om belangrijke inzichten te verkrijgen over hoe bezoekers met hun website omgaan.

Waarom is eventtracking belangrijk?

Event-tracking helpt marketeers om gedetailleerde data te verkrijgen over het gedrag van de gebruikers op hun website. Door deze inzichten kunnen bedrijven de gebruikerservaring verbeteren, hun marketingstrategieën aanpassen en de websiteprestaties optimaliseren. Dit resulteert uiteindelijk in een hogere betrokkenheid van de doelgroep, hogere conversieratio's en meer omzet.

Werking van eventtracking

Event-tracking werkt door bedrijven de mogelijkheid te bieden om specifieke acties of 'events' op hun website te markeren voor tracking. Wanneer een bezoeker interactie heeft met een gemarkeerd element, wordt dit geregistreerd en kan dit worden geanalyseerd in een analysetool zoals Google Analytics.

Soorten Events

Er zijn veel verschillende soorten events die kunnen worden gevolgd. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn clicks op specifieke buttons, downloads van een document, form submissions, het bekijken van een video en scroll diepte. Dit biedt marketeers de mogelijkheid om granulaire data te verzamelen en nog slimmere marketingbeslissingen te nemen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!