Customer retention

Customer retention verwijst naar de strategieën en activiteiten die bedrijven gebruiken om bestaande klanten te behouden en hun herhaalaankopen te verhogen.

Betekenis: customer retention

Customer retention is een belangrijke term die vaak gebruikt wordt in de wereld van marketing. Simpel gezegd, het verwijst naar de strategieën en activiteiten die bedrijven inzetten om hun bestaande klanten te behouden en hun herhaalaankopen te verhogen.

Het belang van customer retention

Het behouden van klanten is cruciaal voor elk bedrijf, omdat bestaande klanten vaak meer waarde genereren dan nieuwe klanten. Dat komt omdat het meestal minder kost om een bestaande klant te behouden dan om een nieuwe klant te verwerven. Bovendien kopen bestaande klanten vaak meer en zijn ze meer geneigd om andere producten of diensten aan te bevelen binnen hun netwerk.

Strategieën voor customer retention

Er zijn diverse strategieën die bedrijven kunnen inzetten om customer retention te bevorderen. Voorbeelden hiervan zijn het leveren van uitstekende klantenservice, het aanbieden van loyaliteitsprogramma's en het regelmatig communiceren met klanten via verschillende kanalen zoals email, sociale media en andere vormen van directe communicatie.

Conclusie

In de competitieve wereld van marketing en sales, is customer retention een onmisbaar aspect. Het behouden van een klant kan op lange termijn enorm veel waarde toevoegen aan een bedrijf. Het implementeren van solide customer retention strategieën is dus erg belangrijk voor het blijven groeien en bloeien van een bedrijf.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!