Cname

Een CNAME of Canonical Name is een domeinnaamrecord in het Domain Name System (DNS) dat een domeinnaam of subdomein in kaart brengt op een andere domeinnaam, veel gebruikt in digitale marketing.

Betekenis: CNAME

Canonical Name of kortweg CNAME is een term die voorkomt in de wereld van digitaal marketing en websitebeheer. Het verwijst naar een type domeinnaamrecord in het Domain Name System (DNS) dat wordt gebruikt om een domeinnaam, of een subdomein ervan, in kaart te brengen op een andere domeinnaam.

Hoe Werkt Een CNAME?

Een CNAME record wordt gebruikt om een alias in te stellen voor een domeinnaam. Het vertelt webbrowsers en andere clients dat ze toegang kunnen krijgen tot het betreffende domein (of subdomein) via een andere domeinnaam. Dit maakt het mogelijk om toegang tot een webserver te beheren zonder dat de daadwerkelijke domeinnaam verandert.

Belang Van CNAME In Marketing

In de context van digitale marketing wordt de CNAME vaak gebruikt voor het beheren en richten van webverkeer. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bezoekers op uw hoofdwebsite naar een specifieke promotiepagina te leiden tijdens een speciaal evenement, zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid van uw merk op het web.

Configureren Van CNAME

Over het algemeen kan een CNAME record eenvoudig worden toegevoegd via het bedieningspaneel van uw domeinnaamprovider. De precieze stappen kunnen echter per provider verschillen. Raadpleeg altijd de helpsectie of klantenservice van uw provider als u problemen ondervindt bij het instellen van een CNAME record.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!