Nonspot

Nonspot advertising is een subtiele marketingtechniek waarbij een product, dienst, merk of boodschap in de inhoud zelf wordt geïntegreerd, buiten traditionele advertentieblokken.

Betekenis: Nonspot

Non-spot advertising is een vorm van reclame die plaatsvindt buiten de traditionele, op tijd gebaseerde advertentieblokken van een tv- of radioshow. Deze vorm van marketing gaat meer over het verwerken van een product, dienst, merk of bericht in de inhoud zelf op een subtiele, vaak nauwelijks waarneembare manier.
Non-Spot in de praktijk

In een televisieserie zou bijvoorbeeld een personage kunnen drinken uit een cola-blikje met duidelijk zichtbaar logo, of een radiopresentator zou in een gesprek de naam van een bedrijf of product kunnen noemen zonder het te presenteren als reclame. Bij beide voorbeelden zijn de kijkers of luisteraars blootgesteld aan merkinformatie zonder dat ze zich hiervan bewust zijn. Dit kan een krachtige en effectieve manier zijn om merkbekendheid en merkvoorkeur te bouwen.
Verschil tussen Spot en Non-Spot

Het belangrijkste verschil tussen spot en is dat de laatste plaatsvindt tijdens specifieke advertentieblokken, terwijl non-spot reclame wordt geïntegreerd in de inhoud zelf.
Voordelen van Non-Spot

Non-spot reclame kan bijzonder effectief zijn omdat het de traditionele weerstand tegen reclame omzeilt die veel consumenten hebben. Mensen kijken of luisteren naar de inhoud omdat ze geïnteresseerd zijn in de inhoud zelf, niet omdat ze een advertentie willen zien. Hierdoor kan non-spot reclame onbewust merkbewustzijn en merkvoorkeur opbouwen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!