Zoekwoorddichtheid

Zoekwoorddichtheid is het percentage van een totaal aantal woorden op een webpagina dat een specifiek zoekwoord bevat en is essentieel voor zoekmachineoptimalisatie.

Betekenis: Zoekwoorddichtheid

Zoekwoorddichtheid, ook wel keyword density, is een belangrijk concept in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het verwijst naar het percentage van een totaal aantal woorden op een webpagina of binnen een stuk content dat specifiek zoekwoord of zoekwoordengroep is. Bijvoorbeeld, als een 100-woorden pagina 5 keer het zoekwoord 'appel' bevat, dan is de zoekwoorddichtheid 5%.

Het belang van Zoekwoorddichtheid

Zoekwoorddichtheid speelt een cruciale rol in SEO omdat zoekmachines, zoals Google, het gebruiken om te bepalen waar een pagina over gaat. Een pagina met een hogere dichtheid van bepaalde trefwoorden heeft een grotere kans om hoger te ranken in de zoekresultaten voor dat specifieke zoekwoord.

Hoe bereken je de Zoekwoorddichtheid?

De berekening van zoekwoorddichtheid is eenvoudig. Je deelt het aantal keer dat het zoekwoord op de pagina voorkomt door het totale aantal woorden op die pagina en vermenigvuldigt het resultaat met honderd om het in een percentage uit te drukken.

Evenwicht is de sleutel

Hoewel een hogere zoekwoorddichtheid kan leiden tot een betere SEO-ranking, is het belangrijk om een balans te vinden. Te hoge zoekwoorddichtheid kan leiden tot overoptimalisatie, wat kan worden bestraft door zoekmachines. Het is dus belangrijk om zoekwoorden op een natuurlijke en relevante manier in de content op te nemen, zonder de leesbaarheid in gevaar te brengen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!