Thuiskopieheffing

Thuiskopieheffing is een vergoeding betaald bij aankoop van bepaalde apparaten die gebruikt worden voor het kopiëren en opslaan van auteursrechtelijk beschermde werken.

Betekenis: Thuiskopieheffing

De term 'thuiskopieheffing' is een marketingbegrip dat wijst op de vergoeding die betaald dient te worden bij de aankoop van bepaalde producten die gebruikt kunnen worden voor het kopiëren en opslaan van beschermde werken. Het wordt vaak toegepast op items zoals smartphones, tablets, externe harde schijven en meer.

Waarom bestaat er een thuiskopieheffing?

De thuiskopieheffing is ontstaan om de auteursrechthebbenden te compenseren voor het verlies veroorzaakt door het kopiëren van hun werk voor privégebruik. Vanaf de dag dat digitale technologie algemeen toegankelijk werd, werd het maken van kopieën van beschermde werken eenvoudiger en algemeen gangbaarder. De thuiskopieheffing is daarom ingevoerd als een manier om makers van originele inhoud te compenseren voor dit gebruik.

Hoe werkt thuiskopieheffing?

De thuiskopieheffing wordt gewoonlijk in rekening gebracht bij de verkoop van een nieuw apparaat dat kan worden gebruikt om inhoud te kopiëren of op te slaan. Het bedrag van de heffing varieert, afhankelijk van het type apparaat en het land waarin het wordt verkocht. In sommige gevallen kan de thuiskopieheffing worden teruggevorderd, bijvoorbeeld als het apparaat uitsluitend zakelijk wordt gebruikt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!