Parafrase

Een parafrase in marketing is het opnieuw formuleren van de oorspronkelijke boodschap in eigen woorden om complexe informatie begrijpelijker te maken.

Betekenis: Parafrase

In marketing is een parafrase een techniek waarbij de oorspronkelijke boodschap opnieuw wordt gepresenteerd in eigen woorden, meestal met het doel om complexe informatie eenvoudiger te maken. Het is een nuttig instrument om boodschappen helder en begrijpelijk over te brengen voor het publiek.

Het belang van parafrase in marketing

Een goed doordachte parafrase kan de effectiviteit van de marketingcommunicatie verhogen. Het kan zorgen voor een beter begrip van de informatie en boodschap door het publiek. Bovendien kan het bijdragen aan SEO doordat het unieke content toevoegt aan uw website en daarmee ook de vindbaarheid in zoekmachines verbetert.

Parafrase in praktijk

Stel je voor dat je een technisch product verkoopt en je doelgroep heeft weinig tot geen technische kennis. Je kunt dan de technische termen, die lastig kunnen zijn voor je publiek, parafraseren om ze voor iedereen begrijpelijk te maken. Zo kun je jouw marketingboodschap effectiever overbrengen.

Verband met andere marketingtermen

Parafrase heeft ook een duidelijke relatie met andere marketingtermen. Het heeft bijvoorbeeld raakvlakken met copywriting en SEO(zoekmachineoptimalisatie).

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!