Accessibility

Accessibility in marketing verwijst naar hoe eenvoudig klanten producten, diensten of boodschappen kunnen bereiken en begrijpen. Het betreft zowel het digitale als het fysieke bereik.

Betekenis: Accessibility

Accessibility, ook wel toegankelijkheid, is een cruciaal concept in zowel digitale als traditionele marketing. Het heeft betrekking op hoe gemakkelijk potentiële klanten je product, dienst of marketingboodschappen kunnen bereiken en begrijpen. In de digitale marketingwereld kan dit verwijzen naar de bruikbaarheid van je website, de leesbaarheid van je inhoud en hoe gemakkelijk het is voor mensen om contact met je op te nemen. Voor traditionele marketing kan het gaan om de fysieke bereikbaarheid van je winkel of de duidelijkheid van je advertenties.

Belang van Accessibility in Marketing

Goede accessibility is belangrijk voor alle marketingkanalen. Websites en apps die gemakkelijk te navigeren zijn, verbeteren de klanttevredenheid, verhogen de tijd die mensen op je platform doorbrengen en kunnen uiteindelijk de conversieratio's verhogen. Bovendien draagt het bouwen van een toegankelijke website bij aan betere SEO-resultaten, omdat zoekmachines de voorkeur geven aan sites die voor iedereen toegankelijk zijn. In fysieke winkels helpt goede toegankelijkheid klanten om gemakkelijk de producten te vinden die ze nodig hebben, wat kan leiden tot hogere verkoopcijfers.

Accessibility Verbeteren

Er zijn talloze manieren om de accessibility te verbeteren. Voor digitale producten omvatten deze het volgen van webtoegankelijkheidsrichtlijnen, het vermijden van ingewikkeld jargon in je inhoud, het zorgen voor voldoende kleurcontrast op je website voor mensen met visuele beperkingen, en het gebruik van alt-teksten voor afbeeldingen. Voor fysieke locaties kan het verbeteren van de toegankelijkheid onder andere betekenen dat je ervoor zorgt dat je winkel toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, dat er voldoende parkeerruimte is en dat je duidelijke bewegwijzering hebt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!