Contentkalender

Een contentkalender is een planningstool voor marketeers om strategisch thema's, campagnes en acties over een periode te coördineren en organiseren.

Betekenis: contentkalender

Een contentkalender, ook wel bekend als redactionele kalender, is een planningstool die marketeers gebruiken om hun inhoudelijke thema's, campagnes en acties strategisch over een bepaalde tijdsperiode te coördineren. Dit essentiële instrument organiseert en visualiseert effectief de publicatie van diverse soorten content - zoals blogposts, social media updates, video's, podcasts en meer - over verschillende platforms en kanalen.

Het belang van een contentkalender

Een contentkalender houdt je marketinginspanningen georganiseerd, verbetert de productiviteit, en optimaliseert de verspreiding van je content om maximale impact te bereiken. Het zorgt voor consistentie in je boodschap en merkidentiteit bij je publiek. Bovendien kan het je helpen bij het proactief plannen van seizoens- of speciale evenementen en stelt het je in staat om reactief te zijn bij opkomende trends of gebeurtenissen.

Verbonden marketingtermen

De inbound marketing strategie maakt vaak gebruik van een contentkalender om relevante en boeiende content te creëren die bedoeld is om potentiële klanten aan te trekken en om te zetten. Een contentkalender kan ook onderdeel zijn van een , waar de focus ligt op het ontwerpen, creëren, verspreiden en beheren van nuttige en bruikbare content.

De implementatie van een contentkalender

Het maken van een contentkalender kan zo eenvoudig zijn als het opzetten van een spreadsheet met de data, kanalen, auteurs en status van elke contenteenheid. Er zijn ook diverse contentkalender-tools beschikbaar die extra functionaliteit bieden, zoals takenbeheer, goedkeuringsprocessen en integraties met andere marketingsoftware.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!