Owned media

Owned media omvat alle communicatiekanalen die een merk zelf beheert, zoals een eigen website, apps, blogs en sociale media accounts.

Betekenis: owned media

Owned-media verwijst naar alle kanalen die een merk of organisatie zelf beheert. Dit kan variëren van een eigen website, mobiele apps, blogs, sociale media accounts, tot nieuwsbrieven. Het voordeel van owned-media is dat je volledige controle hebt over de inhoud en de boodschap.

Waarom is owned-media belangrijk?

Owned-media helpt een merk om zijn verhaal te vertellen, de merkbekendheid te vergroten en relaties met het publiek op te bouwen. Omdat je de inhoud volledig beheert, kan je op je eigen voorwaarden met je publiek communiceren, waardoor je authentieker overkomt. Bovendien is owned-media meestal de goedkoopste vorm van communicatie, waardoor het een zeer kosteneffectieve manier is om je boodschap te verspreiden.

Hoe owned media werkt

Owned-media gaat over het creëren en verspreiden van boeiende, waardevolle inhoud die je publiek wil lezen, bekijken en delen. Om dit te bereiken, moet je je doelgroep goed begrijpen en inhoud maken die aansluit op hun interesses en behoeften. Daarnaast is het belangrijk om de prestaties van je owned-media regelmatig te meten, te analyseren en bij te stellen waar nodig.

Owned-media in verband met andere marketingtermen

Owned-media is één element van de bredere marketing mix, die ook earned-media en paid-media omvat. Samen vormen deze drie elementen het 'PESO-model' (Paid, Earned, Shared, Owned) dat een compleet overzicht geeft van alle communicatiekanalen die een merk tot zijn beschikking heeft.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!