Superscript

Superscript is tekst die half zo groot is als reguliere tekst en iets hoger staat. Het wordt gebruikt voor voetnoten, exponenten en kleine informatie in marketing.

Betekenis: Superscript

De term superscript verwijst naar tekst die half zo groot is als de reguliere lettergrootte en iets hoger staat dan de rest van de tekstregel. Dit wordt vaak gebruikt voor voetnoten, auteursrechten of om wiskundige exponenten te tonen.

Gebruik van Superscript in Marketing

In marketing kan superscript worden gebruikt om kleine maar belangrijke informatie toe te voegen aan kopieën van advertenties, brochures of websites. Bijvoorbeeld, informatie over auteursrechten, disclaimer notities, of kleine servicevoorwaarden kunnen worden gepresenteerd in superscriptvorm om storende afleidingen te minimaliseren, maar toch de nodige informatie te bieden.

Voorbeelden van Superscript

Enkele voorbeelden van superscript in marketing zijn het tonen van het geregistreerde handelsmerksymbool (®), het copyright-symbool (©), of het gebruik van de term 'alle rechten voorbehouden' in superscript naast de naam van een merk of bedrijf.

Hoe maak je Superscript?

Superscript kan gemakkelijk worden gemaakt in de meeste tekstverwerkingsprogramma's, zoals Microsoft Word of Google Documenten. Je kunt ook HTML-code gebruiken om superscript te maken door je tekst tussen de <sup> en </sup> tags te plaatsen.

Best Practices voor Superscript

Het is belangrijk om superscript spaarzaam te gebruiken en te reserveren voor echt noodzakelijke informatie. Overmatig gebruik van superscript kan de leesbaarheid van je kopie bemoeilijken. Houd bovendien rekening met de grootte van de superscript tekst - ondanks dat het kleiner is dan de reguliere tekst, moet het nog steeds leesbaar zijn.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!