Longlist

Een 'longlist' is een uitgebreide lijst van mogelijke opties binnen marketing, die vervolgens wordt gefilterd en verkleind tot een 'shortlist' om te helpen bij strategische beslissingen.

Betekenis: Longlist

De term 'longlist' verwijst naar een uitgebreide lijst van mogelijke opties in een selectieproces binnen marketing. Het wordt vaak gebruikt bij het kiezen van potentiële leveranciers, partners, klanten of zelfs producten. Deze lijst wordt vervolgens gefilterd en verkleind, resulterend in een 'shortlist'.

Hoe wordt een Longlist gemaakt?

Een longlist maken vereist een grondige analyse en onderzoek. Het betekent het identificeren van alle mogelijke opties en deze vastleggen. Het kan een samenwerking van meerdere teams of een grondige marktanalyse vereisen om ervoor te zorgen dat alle potentiële opties worden overwogen. Het is een cruciaal onderdeel van het besluitvormingsproces omdat het helpt om de best mogelijke beslissingen te nemen.

Longlist tot Shortlist

Zodra de longlist is samengesteld begint het proces om de lijst te verkleinen tot een beheersbare 'shortlist'. Dit proces kan bestaan uit het beoordelen van de opties op de longlist volgens vooraf bepaalde criteria. Het resultaat is een selectie van de meest geschikte opties waaruit dan de uiteindelijke keuze zal worden gemaakt.

Om te concluderen, een longlist is een essentieel hulpmiddel in marketingstrategieën om ervoor te zorgen dat alle mogelijke opties in overweging worden genomen. Het maakt een weloverwogen evaluatie en selectie van opties mogelijk, wat leidt tot betere strategische beslissingen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!