Bounce

'Bounce' in digitale marketing verwijst naar het fenomeen waarbij een websitebezoeker de site verlaat zonder interactie. Het is een belangrijke statistiek voor website-optimalisatie en SEO.

Betekenis: bounce

In de wereld van digitale marketing, is 'bounce' een term die verwijst naar het fenomeen waarbij een bezoeker op je website terecht komt en dan zonder interactie met de pagina weer vertrekt. Het wordt vaak bekeken via het bouncepercentage - het percentage bezoekers dat een 'bounce' gedrag vertoont op je website.

Waarom is bounce belangrijk?

De 'bounce' is een belangrijke statistiek in het analyseren van de prestaties van een website. Een hoge bounce wijst er namelijk vaak op dat je bezoekers niet vinden wat ze zoeken of verwachten op je site, en dat is uiteraard niet de bedoeling. Het optimaliseren van je webpagina's om de bounce te verlagen is daarom een belangrijk onderdeel van elke effectieve marketingstrategie.

Hoe verlaag je de bounce?

Er zijn vele manieren om de bounce van je webpagina's te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld door je websitegebruikervriendelijker te maken, je content relevanter voor je bezoekers te maken, of de laadsnelheid van je pagina's te verhogen. Het is belangrijk om via tools als je websitenavigatie zo soepel mogelijk te maken.

Verband tussen bounce en SEO

De 'bounce' en SEO zijn sterk met elkaar verbonden. Een hoge bounce kan namelijk indicatief zijn voor problemen met je website, zoals langzaam ladende pagina's, een onaantrekkelijk design, of niet-relevante content. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op je SEO, ofwel de van je site, en daarmee op hoe hoog je in de zoekresultaten van Google terecht komt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!