Linkfarm

Een linkfarm is een SEO techniek waarbij talrijke webpagina's aan elkaar worden gekoppeld via hyperlinks om de zoekmachinerangschikking te verbeteren.

Betekenis: linkfarm

Als we het hebben over een linkfarm, praten we eigenlijk over een techniek die wordt gebruikt in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Deze techniek houdt in dat er talrijke webpagina's worden gecreëerd, die allemaal met elkaar worden verbonden door middel van hyperlinks.

Hoe werkt een linkfarm?

Webmasters creëren meestal een linkfarm om de zoekmachinerangschikking van een specifieke website te verbeteren. Elk van de gekoppelde websites in een linkfarm verwijst naar de website die ze willen optimaliseren. Op deze manier bootsen ze een natuurlijk web van links na, waardoor zoekmachines zoals Google denken dat de site van hoge relevantie en waarde is.

Is linkfarm een goede SEO strategie?

Hoewel een linkfarm in theorie de zoekmachinerangschikking van een website zou kunnen verbeteren, wordt het gebruik ervan sterk afgeraden. Google en andere zoekmachines hebben algoritmes ontwikkeld om linkfarms op te sporen en te bestraffen. Dit kan leiden tot hoge rankings in het begin, maar op lange termijn zal een site die gebruik maakt van linkfarming uiteindelijk dalen in de ranglijst of zelfs volledig uit de zoekresultaten worden verwijderd.

Het juiste gebruik van links voor SEO

In plaats van het creëren van linkfarms, is de beste manier om links te gebruiken voor SEO door het creëren van waardevolle, relevante content die natuurlijk gelinkt wordt door anderen. Dit wordt gezien als een "white hat" SEO-tactiek, in tegenstelling tot linkfarming, dat wordt beschouwd als een "black hat" SEO-tactiek.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!