Queryparameter

Een 'queryparameter' is een aspect van de URL dat nuttige data opslaat voor marketeers. Het helpt bij het volgen en analyseren van webverkeer, bijhouden van campagneprestaties en personaliseren van de gebruikerservaring.

Betekenis: queryparameter

De marketingterm 'queryparameter' verwijst naar de specifieke component van de URL die wordt gebruikt om bepaalde gegevens te volgen of te sorteren. Deze parameters, die volgen na het vraagteken in een URL, kunnen informatie bevatten over pagina's, zoektermen, datums en andere belangrijke informatie die marketeers helpt bij het analyseren van webverkeer, het bijhouden van campagneprestaties en het personaliseren van de gebruikerservaring.

Belang van queryparameters in marketing

Queryparameters zijn een krachtig hulpmiddel voor digitale marketing omdat ze een grote hoeveelheid inzicht kunnen geven in het gedrag van gebruikers op een website. Met behulp van deze parameters kunnen marketeers trends identificeren, content optimaliseren en betere beleidsbeslissingen nemen op basis van feitelijke gegevens. Ze zorgen ook voor een effectievere strategie voor zoekmachineoptimalisatie door te helpen bij het volgen en sorteren van verkeer afkomstig van organische en betaalde zoekresultaten.

Het gebruik van queryparameters

De waarde van een queryparameter kan worden ingesteld en gewijzigd om verschillende variabelen te volgen - van de bron van het websiteverkeer tot de afgebeelde inhoud. Bijvoorbeeld, als een gebruiker komt van een advertentiecampagne op Facebook, kan een queryparameter deze specifieke bron volgen, wat waardevol inzicht zal bieden in het succes van de campagne. Bovendien kunnen aanpassingen aan de parameters meer gepersonaliseerde ervaringen creëren voor gebruikers, waardoor ze relevantere inhoud zien op basis van hun interactiegeschiedenis.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!