Marktaandeel

Inzicht in het marktaandeel van een bedrijf, hoe dit wordt berekend en de invloed ervan op marketingstrategieën. Ook gerelateerde termen zoals marktsegmentatie en marktpenetratie zijn toegelicht.

Betekenis: Marktaandeel

Het marktaandeel is een maatstaf die bedrijven gebruiken om te begrijpen hoe ze het doen ten opzichte van hun concurrenten. Specifiek geeft het het percentage van een markt dat in handen is van een bepaald bedrijf. Marktaandeel is een manier om de grootte van een bedrijf in zijn marktcontext weer te geven en om te begrijpen hoe dominant of belangrijk dat bedrijf is binnen zijn vakgebied.

Hoe wordt marktaandeel berekend?

Het marktaandeel wordt berekend door de totale verkoop van een bedrijf te delen door de totale verkoop van de branche. Dit getal wordt meestal vermenigvuldigd met 100 om het als percentage weer te geven. Het is een manier om te kwantificeren hoeveel klanten een bedrijf heeft in vergelijking met de potentiële klanten die beschikbaar zijn.

Marktaandeel en marketingstrategie

Marktaandeel is een cruciale factor in de marketingstrategie van een bedrijf. Weten waar je staat ten opzichte van je concurrenten kan je helpen je krachten te identificeren, kansen voor groei te herkennen en potentiële bedreigingen onder ogen te zien. Het stelt marketeers in staat om een betere besluitvorming en planning voor hun marketingactiviteiten te ondersteunen.

Gerelateerde marketingtermen

Ook interessant om te lezen zijn de begrippen marktsegmentatie en, die nauw verwant zijn aan marktaandeel en zeer relevant zijn voor het begrijpen van marktstrategieën.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!