Programmatic advertising

Programmatic advertising is het geautomatiseerd kopen en verkopen van digitale reclame. Hierbij wordt gebruik gemaakt van algoritmen voor optimale plaatsing en targeting.

Betekenis: Programmatic advertising

Programmatic advertising is een automatische manier van reclame kopen en verkopen middels digitale kanalen. Het is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën en algoritmen om het kopen, plaatsen en optimaliseren van media-inventaris te automatiseren. In plaats van traditionele, handmatige handelingen, wordt de volledige transactie digitaal uitgevoerd.

Hoe werkt programmatic advertising

Met programmatic advertising, worden relevante advertenties op het juiste moment en voor de juiste doelgroep geselecteerd. Dit wordt gedaan op basis van real-time biedingen, ook wel RTB genoemd. Adverteerders bepalen wat ze bereid zijn te betalen per duizend vertoningen (CPM) en de advertentie met het hoogste bod wordt aan de gebruiker getoond. Essentieel is hierbij dat de advertentie aansluit bij de interesses van de individuele gebruiker.

Voordelen van programmatic advertising

Programmatic advertising heeft vele voordelen voor bedrijven. Ten eerste, de snelheid en efficiëntie van de automatisering zorgen voor grote tijdsbesparing. Ten tweede, de hoogstaande technologie maakt het mogelijk om een zeer specifiek publiek te bereiken, wat kan leiden tot hogere conversiepercentages. Ten derde, biedt het realtime inzicht en controle over de prestaties van de advertentiecampagne waardoor snel bijgestuurd kan worden indien nodig.

De toekomst van programmatic advertising

Programmatic advertising heeft de manier waarop we online adverteren revolutionair veranderd. Naarmate de technologie blijft evolueren, groeit ook de toepasbaarheid en het nut van programmatic advertising. Van nauwkeurigere targeting en gepersonaliseerde advertenties tot betere datagestuurde beslissingen, programmatic advertising is zeker een trend om in de gaten te houden in de wereld van digitale marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!