Subscript

Subscript verwijst naar een bedrijfsmodel waarbij klanten regelmatig betalen voor een product of dienst; veel gebruikt in streamingdiensten en SaaS-bedrijven.

Betekenis: Subscript

Subscript, ook bekend als het abonnement model, is een vaak gebruikte marketingterm waarbij een klant regelmatig betaalt voor een product of dienst. Deze betalingen worden uitgevoerd per week, maand of jaar, afhankelijk van het bedrijf en het product. Subscript biedt bedrijven een continue inkomstenstroom en klanten genieten van gemak en consistentie.

Gebruik: Subscript

Subscript wordt veel gebruikt in diverse industrieën, waaronder streamingdiensten, software-as-a-service (SaaS) bedrijven, abonnementsboxen en nog veel meer. Het subscribemodel helpt bedrijven bij het opbouwen van een trouwe klantenbasis en het voorspellen van inkomsten, terwijl klanten kunnen genieten van ononderbroken toegang tot hun favoriete producten en diensten.

Voorbeeld: Subscript

Een van de bekendste voorbeelden van een subscriptmodel is de streamingdienst Netflix. Klanten betalen een maandelijkse vergoeding voor toegang tot het contentaanbod van Netflix, dat ze op hun gemak kunnen bekijken. Andere voorbeelden zijn maandelijkse abonnementen op softwareprogramma's zoals Adobe Creative Suite en maaltijdleveringsdiensten zoals HelloFresh.

Voordelen: Subscript

Enkele van de voordelen van het subscriptmodel zijn onder meer voorspelbare inkomsten, klantretentie en gunstige cashflowprognoses. Het model stelt bedrijven ook in staat om product- of servicevarianten aan te bieden, waardoor klanten meer keuzevrijheid hebben.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!