Know your customer

Know your customer (KYC) is een proces waarbij bedrijven de identiteit en behoeften van hun klanten verifiëren om gepersonaliseerde diensten te kunnen bieden.

Betekenis: Know your customer

Know your customer (KYC) is een belangrijk aspect binnen de marketingwereld. Het is een proces waar bedrijven de identiteit van hun potentiële klanten verifiëren. De belangrijkste reden hiervoor is om ervoor te zorgen dat hun klanten echt zijn, ze begrijpen en op maat gemaakte diensten kunnen aanbieden om aan hun behoeften te voldoen.

Hoe werkt know your customer?

Bedrijven verzamelen diverse gegevens van hun klanten, zowel bij het aangaan van een klantrelatie als gedurende de relatie. Ze kunnen bijvoorbeeld hun contactgegevens, voorkeuren, interesses en gedrag verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd om een completer beeld te krijgen van de klant en zo hun gedrag en behoeften beter te begrijpen. Dit stelt het bedrijf in staat om gerichte marketingstrategieën op te stellen, waardoor ze hun klanten beter kunnen bedienen en aan hun verwachtingen kunnen voldoen.

Belang van know your customer

Door de know your customer aanpak te hanteren kunnen bedrijven relevanter en persoonlijker naar hun klanten toe zijn. Ze kunnen hun communicatie, aanbiedingen en producten afstemmen op de unieke behoeften en voorkeuren van elke klant. Dit resulteert in een beter klantbehoud, meer klanttevredenheid en wellicht zelfs een hogere omzet. Kortom, Know your customer is een essentieel onderdeel van doelgroepgerichte marketing en klantrelatiebeheer.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!